Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس گزارش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان، عوامل کلیدی اثرگذار برای توسعه استان شامل کریدور (منطقه ویژه) علم و فناوری، بازار سرمایه، بهره‌وری، حکمرانی خوب، سهم بخش خصوصی از اقتصاد، فضای کسب و کار، کارآفرینی، نظام بانکی، قیمت‌های نسبی، صادرات غیر نفتی، تحریم بین‌المللی و ساختار فضایی فعالیت‌ها با ملاحظات آمایشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان گفت: این عوامل کلیدی در قالب مطالعات و طرح تحقیقاتی " آینده‌نگاری توسعه استان اصفهان در افق ۱۴۰۴ با رویکرد آمایش سرزمین" شناسایی شدند.

محمدرضا قاسمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مطالعات با محوریت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و با همکاری جمعی از خُبرگان از بخش‌های مختلف عمومی و خصوصی به مدت یک سال انجام و نتایج آن در پایگاه اینترنتی سازمان منتشر شد.

وی با بیان اینکه این مطالعات برای نخستین بار در استان اصفهان انجام گرفت، اظهار داشت: در این طرح پژوهشی ۶۷ عامل موثر بر توسعه استان بر اساس نتایج مطالعات آمایش استان و پیشنهاد خبرگان مورد مطالعه قرار گرفت و سپس با استفاده از روش‌های تحقیقاتی کمی و کیفی، عوامل کلیدی موثر از بین آنها انتخاب شد.

قاسمی با تاکید بر اینکه عوامل شناسایی شده، گلوگاه توسعه استان اصفهان تا سال ۱۴۰۴ هستند، تصریح کرد: نگاهی به عوامل کلیدی توسعه اصفهان نشان می‌دهد که بخش علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان نقش اساسی در بین آنها دارند و لازم است که سیاست‌های کلی به این سمت و حمایت از آن حرکت کند.

وی همچنین به سناریوهای سازگار توسعه استان اصفهان تا افق ۱۴۰۴ اشاره و اضافه کرد: در این طرح پژوهشی، چندین سناریو با توجه به عوامل کلیدی شناسایی شده، طراحی شد که شامل نقشه و طرح برای اتفاق‌هایی که ممکن است در آینده بیفتد، است.

قاسمی به یکی از این سناریوها اشاره کرد و توضیح داد: بعنوان مثال در یکی از سناریوها، موضوع تحریم‌های بین المللی بعنوان عامل اساسی در نظر گرفته شده و با توجه به حالت‌های مختلف آن، سناریوهای پیشنهادی و سازگار برای توسعه استان مطرح شده است.

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش علم و فناوری نیز در این سناریوها برای توسعه استان در اولویت هستند، گفت: سیستم برنامه‌ریزی کشور در سال‌های اخیر به نقش و جایگاه مهم این بخش پی برده و توسعه آنها نیز از اهمیت خاصی برخوردارست.

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان اظهار امیدواری کرد که شناسایی عوامل کلیدی اثر گذار بر توسعه استان، ابزار مناسبی در اختیار مسوولان و تصمیم‌سازان استان برای رسیدن به توسعه پایدار قرار دهد.

قاسمی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های بسیاری در عرصه‌های داخلی و خارجی کشور دارد، تاکید کرد: این استان از طرفی با برخی چالش‌ها مانند آلودگی زیست محیطی مواجه بوده بهمین دلیل لازم است فرآیند برنامه‌ریزی توسعه در این استان با نگاه به آینده صورت گیرد.

اصفهان با بیش از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت که سهمی حدود ۶.۴۱ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده سومین استان پر جمعیت پس از تهران و خراسان رضوی است.

این خطه با ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی صنعتی ترین استان، با حدود ۱۷۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و ۲۱۳ هزار دانشجو دومین استان دانشگاهی ایران و با بیش از ۵۴۰ شرکت دانش بنیان، دومین استان در این زمینه است.

اصفهان به‌عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد.

اصفهان تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور را در خود دارد که این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان با ۵۴۱ شرکت فناور و دانش بنیان است.

همچنین مراکز تحقیقاتی مهمی مانند پژوهشکده زیست فناوری رویان زیر نظر جهاد دانشگاهی و پژوهشکده های دیگری مانند علوم و فناوری رادار و زیردریایی در دانشگاه صنعتی اصفهان، محیط زیست در دانشگاه اصفهان و بیماری های غیر واگیر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است.

این استان ظرفیت‌های بسیاری نیز در بخش‌های کشاورزی، خدمات، فولاد، ماشین‌آلات، معدن، نساجی، صنایع غذایی و فناوری‌های برتر مانند نانو، تجهیزات پزشکی و داروسازی دارد.

برچسب‌ها سازمان برنامه و بودجه اصفهان برنامه توسعه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه اصفهان برنامه توسعه سازمان برنامه و بودجه اصفهان برنامه توسعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی توسعه استان اصفهان علم و فناوری عوامل کلیدی شناسایی شد دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود

با امضای تفاهم‌نامه میان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور و منطقه آزاد قشم، این جزیره به جزیزه نوآور تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، در راستای عملیاتی کردن بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از رشد تولید دانش‌بنیان، توافق‌نامه‌ای با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم بین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و سازمان منطقه آزاد قشم به امضای روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس‌جمهور و عادل پیغامی مدیر و رئیس هیات مدیره منطقه آزاد قشم به امضا رسید.

موضوع این توافق‌نامه همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان اولین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقاء شرکت‌ها و زیست‌بوم دانش‌بنیان، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیلکرده و حل چالش‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود در سطح ملی و بین‌المللی عنوان شده است.

اهداف مشترک همکاری این توافق‌نامه به این شرح است:

* نقش‌آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای تحقق همکاری‌های فی‌مابین مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق آزاد کشور.

* تعریف پروژه‌های کلان و ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعتی به‌ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم.

* رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم و جهت‌دهی آنها به رفع نیازها و چالش‌های جزیره ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه.

* توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره نوآور قشم.

* توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم و ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صادرات محصولات و خدمات.

* بسیج خدمات، حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل‌گیری شرکت‌های جدید به‌ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار جزیره نوآور قشم به منظور عبور از خام‌فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و تلاش در راستای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای.

* ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم (مانند علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و غیره) با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشم.

* تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآوری قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید(مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی و غیره) برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم.

* ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها.

در این توافق‌نامه معاونت علمی متعهد شد تا نسبت به حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم -شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور با توجه به نیازهای موجود در جزیره نوآور قشم و حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم اقدام کند.

اولویت‌دهی و تسهیلگری در استفاده از ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم -حمایت از ایجاد و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه، حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب و کارهای نوپای دانش بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست بوم (شتاب‌دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و...) از دیگر تعهدات معاونت علمی به شمار می‌رود.

سازمان منطقه آزاد قشم نیز متعهد شد تا نسبت به شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآوری قشم، حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم و حل نیاز صنایع فعال در آن و اولویت‌دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راستای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم (موضوع بند الف ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان) - اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم(موضوع بند ت ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش‌بنیان) اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی
  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • اختصاص ۴ هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به ۲۵ استان
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • شناسایی بیش از ۱۵۰۰ معلم ایثارگر در اصفهان
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • ۱۵۰۰ معلم فداکار در اصفهان شناسایی شدند
  • معرفی شاخص های کلیدی برای سنجش اکوسیستم فناوری و نوآوری